Onze Covid-19 / Corona maatregelen

Update 14 dec: de tandheelkundige behandelingen zullen net als andere zorg gewoon doorgang blijven vinden. De maatregelen die we voeren borgen uw en onze veiligheid. Het is daarnaast essentieel zorg te blijven verlenen, omdat landelijk reeds de effecten van vermeden zorg duidelijk worden. (Meer en grotere gaatjes/ontstekingen en daarmee grotere kosten (150-300 euro meer) Lees meer hieronder..

Geachte patiënt,

Het is een rare tijd, helaas is het Covid-19 virus weer terug aan het komen in de cijfers... Omdat het belangrijk is de mondzorg niet te verzaken - maar uw veiligheid, die van onze ouderen, mensen met een verzwakt immuunsysteem, maar ook ons als behandelaar in het oog te houden – hebben we extra maatregelen ingesteld die het mogelijk maken naar de tandarts te blijven gaan. Omdat veel mensen controles en behandelingen hebben uitgesteld na de eerste golf, hebben we ontzettend veel gevolgschade gezien en behandeld. De tijd vliegt immers, maar kleine probleempjes groeien met die tijd mee.

Tandartsen zijn geen contactberoep-uitvoerders maar zorgverleners. Virus- en bacteriepreventie is ons met de paplepel ingegoten. Dit geldt ook voor de assistentes. Maar de bijzondere omstandigheden vragen wel wat uitbreiding van onze brede preventieve zorg:

  • Als u griepkenmerken heeft (koorts, hoest, etc) vragen wij u om de behandeling uit te stellen. Doe dit alleen telefonisch of per mail, kom niet naar de praktijk! Heeft u die kenmerken en spoed? Dan vragen wij u een Coronatest uit te laten voeren en de uitslag mee te nemen. Indien positief kunt u niet gezien worden helaas.. (Dan kan uitstel-medicatie worden voorgeschreven)
  • U kunt uw handen desinfecteren bij de ingang. Blijf met uw vingers uit uw neus/mond/ogen gedurende het bezoek. Wij schudden elkaars handen niet meer.
  • Het hele gezin gaat tegelijk naar binnen, muv grote gezinnen (meer dan 5). Wij plannen de afspraken slim in, daarvoor is het belangrijk niet te vroeg te komen, of te laat. Het liefste net op tijd. Wij raden u aan eventueel even te wachten buiten, indien de wachtkamer te druk oogt. Als iedereen op tijd komt, is de kans hierop zeer klein.
  • Indien er geboord wordt of tandsteen met een apparaat wordt verwijderd, vragen wij u 30 seconden te spoelen met een voor u onschuldig spoelmiddel. (Waterstofperoxide 1,5%, in hogere doseringen in het verleden gebruikt om wonden te reinigen) Dit is volstrekt ongevaarlijk voor u, maar bijzonder effectief tegen virusdeeltjes.
  • De deurklinken van de behandelkamers worden door ons per bezoek gereinigd met alcohol. Regelmatig worden de toiletbril en -klinken met alcohol gedesinfecteerd. Wij raden u aan voor en na toiletbezoek de handen te desinfecteren.
  • Wij verwachten u met mondkapje op, als u binnen komt. Uiteraard mag deze af in de behandelkamer.
  • De ventilatie is geoptimaliseerd en CO­2 gecontroleerd. Wij volgen de adviezen van Maurice de Hond, die lijken ons heel aannemelijk. Hierdoor kan het voorkomen dat het wat fris is.
  • We hebben geïnvesteerd in geavanceerde luchtfiltratie (HEPA / UVC / Carbon, met een totale verversing van de ruimte per 5 min).
  • Wij beschikken over goedgekeurde en gecertificeerde zelftesten van Abbott (RIVM/GGD sneltesten). Daarnaast hebben wij de mogelijkheid een snelle PCR test te laten uitvoeren.


Mvg,

Remy Hurx

 

NB: TU/e professor Blocken adviseert luchtreinigers tav verlagen aerosolconcentratie 

"Maar toen in dezelfde ruimte twee luchtreinigers werden geïnstalleerd, verbeterde de situatie. "Toen bleef de concentratie aerosolen op een continu laag niveau." - Luchtreinigers_mogelijk_oplossing_voor_ventilatie_in_sportscholen___NOS.pdf (via NOS)