Garantie?

Het klinkt misschien een beetje onrechtvaardig, maar garantie bestaan niet in de zorg. Uw lichaam gedraagt zich niet als een machine en iedereen verschilt van elkaar. Er zijn 20-ers met het gebit van een 50-er en andersom, de een maakt meer kilometers met zijn of haar tanden en we lijken veel op elkaar, maar verschillen ook vaak.

Het is belangrijk te beseffen dat (tand)artsen een inspanningsverplichting kennen en geen resultaatverplichting.

Dit wil niet zeggen dat we niet redelijk zijn... Je mag verwachten dat een net geplaatste vulling niet los komt na een week.. of een maand. 

Coulance

Je mag er van uit gaan dat een vulling die binnen een half jaar los komt gratis wordt vervangen. Indien je niet klemt of knarst (ivm extra slijtage) en de vulling met verdoving hebt laten plaatsen (ivm betere controle vocht etc) zelfs een jaar. Normaliter gaan vullingen zo'n 10 jaar mee. Soms zelfs langer; het is net als met auto’s, goed onderhoud is op de lange termijn goedkoper.

Op het weghalen van tandsteen/aanslag wordt geen coulance gegeven. 

Op kronen en bruggen wordt twee jaar 100% coulance gegeven, of zoals apart afgesproken. In het derde en vierde jaar is dit 50%. Voor een aantal techniek werkstukken wordt door de tandtechnicus op de inkoop 100% geboden, binnen 4 jaar. In andere gevallen geldt onze staffel. 

Op wortelkanaalbehandelingen wordt geen coulance verleend. Het gemiddelde slagingspercentage is 95%+, echter betreft het hier behandelingen die worden verricht op zwakke tanden/kiezen. Wij raden aan binnen 3 tot 5 jaar dergelijke tanden/kiezen te bekronen, ivm de stevigheid.